#Florball, karakterbogen

1

08/01/2015 by Steen Houman

I januar måned skal floorballklubberne indberette deres medlemstal til DIF.

Medlemstallet er DaFUs karakterbog, går det godt eller skidt, er der fremgang eller tilbagegang i sporten. Har vi et produkt der er populært og vælges til eller?

Men hvad tror du?

Her medlemstal for DaFU

år antal
2000 3237
2001 2883
2002 3225
2003 3581
2004 4062
2005 4103
2006 4797
2007 5144
2008 5384
2009 5533
2010 6007
2011 6040
2012 6331
2013 5973

floorball medlemstal2013 v2

2 gange har DaFU oplevet tilbagegang i antal medlemmer, i 2001 var forklaringen at to klubber (tilhørende militæret), havde meldt hele styrken ind, i stedet for de 10-12 der reelt spillede. Tog man de to klubber ud af regnskabet, var der faktisk fremgang.

Men tilbagegang sidste år, det må give panderynker!

Advertisements

One thought on “#Florball, karakterbogen

 1. Zlatko says:

  Gætter på det er gået lidt frem i år, pga. øget fokus på ungdomsfloorball. Problemet er dog, som DaFU efterhånden også har fået øjnene op for, at alt arbejdet er situeret i få større klubber, som gør et kæmpe arbejde. Imens ser man den ene breddeklub (især i Jylland) dreje nøglen om. Det er der flere grunde til, og ikke al skylden skal placeres hos DaFU, men jeg ser manglende støtte til udvikling af de små klubber, og samarbejde med de større klubber i de smås nærområde som en af de primære faktorer.

  Det er fint nok vi har så meget fokus på ungdomsfloorball, men hvis vi ikke har nogle klubber hvor ungdommen kan trives i kan de mange millioner jo være ligemeget.
  Det kræver breddefloorball, folk som hygger sig med spillet, og får en aktie i deres klub – ildsjæle med passion, det rykker noget!
  Floorball lider under manglende haltider på landsplan, både ift. senior og ungdomsbold. Dertil har kommuner eller de selvejede halinstitutioner ikke nok forståelse for vores sport. Hvor er DaFU’s lobbyarbejde henne? Håndbold og pensionist badminton fordærver vores muligheder for udvikling af sporten.
  Var chokeret da jeg tidligere på ugen læste et indlæg på Holbæk Bombers hjemmeside, hvor de pga. de fysiske rammer ikke havde plads til flere U13 spillere og måtte oprette en venteliste!!
  http://holbaekbombers.dk/2015/01/05/u-13-holdet-lukker-for-tilgang-men-opretter-venteliste
  Jeg kender det problem fra vores egen klub, vores juniorspillere tvunget til at træne i en lille gymnastiksal har medført tilgangsstop, hvilket giver et problem ift. aldersforskelle den kommende sæson, hvilket ultimativt kan medføre – medmindre vi får flere haltider og derigennem flere spillere, at vi ikke kan tilmelde nogle hold til Danmarksturneringen, hvilket jeg frygter medfører medlemsflugt.

  Dafus hjælp ville da være kærkommen, men vi kan ikke forvente unionen at smide så mange penge efter en skjult udvikling.
  Jeg tror at fremtidens succes med ungdoms- og breddearbejde afhænger af de lokale klubbers evne til at kommunikere med lokale folkeskoler omkring, at få floorball på skoleskemaet. Igen, det kræver kompetente ildsjæle med viden og tid til at lave et kæmpe stykke ulønnet arbejde (som dog på sigt kan blive lønnet). Problemet er at hvis man ikke er hurtigt ude og lægge en aktie ind på folkeskolen, så kommer de andre sportsgrene med deres langt bedre fungerende lokale sportsforeninger og stærkere union og tager pladsen.
  Så kan det godt være at vi er med i 2025 planen hos DGI, men det er stadig de små foreninger og de enkelte ildsjæle der skal lave det store arbejde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blogstats

 • 634,934 hits
%d bloggers like this: